De problemen bij de heenreis

1. Een snotverkouden Liselotte: een record van 3000 liter snot en een rood gezicht, we hadden zelfs een beetje schrik dat ik Nieuw-Zeeland niet binnen zou mogen.
2. Een te zware Jan: de keuze was: ofwel >1000 euro bijbetalen voor het overtollig gewicht, ofwel de fiets van Jan dumpen. Danku, Johan, voor de pick-up in Zaventem. Hierdoor was onze bagage nog het volgende:
* 1 fietsdoosje met fiets van Liselotte
* 1 enorme fietsdoos met alle andere rommel, echt alles
3. Bxl–>Londen: vertraging bij het opstijgen en uiteraard ook bij de landing, waardoor deze vlucht meer dan twee uur duurde. In LHR werd het dan lopen voor de aansluiting in gate 31… of neen, dat was de BA vlucht naar Sydney van 21u45 met stop in Bangkok. We moesten jammer genoeg die identieke vlucht van Qantas hebben — logica afwezig!
4. Vertrek in LHR:
* De WC’s zijn kapot: “The engineers are working on it” –> delay 1
* “The engineers are de-icing the plane” –> delay 2
Na 1u45 dan toch vertrokken.
5. Bangkok: warempel geen problemen, maar ondertussen begon mijn dieet wel wat op te spelen. Tip: kies niet voor het asian vegetarian meal — rijst als ontbijt is niet aan te raden.
6. Sydney: zelfs op tijd vertrokken!
7. Christchurch: goed aangekomen na een fantastisch zicht over mount Cook! De bagage had jammer genoeg niet kunnen genieten van het uitzicht, onze dozeEen vallei tussen de sneeuwtoppen van Mount Cook en diens vriendjesn zouden nu ergens tussen London en Sydney vliegen, althans dat hopen we. Gevolg: delay! Maar geen probleem, ik probeer wat te ontzieken en Jan probeert een fiets te zoeken. Wel jammer dat ik, door de rush in Zaventem, al mijn voorziene handbagage (kleren etc.) in de doos heb gesmeten en dat het Kerstmis is nu. Een paar extra sokken zou welkom zijn, maar de zeep van het hotel ruikt goed

Maar het belangrijkste: goed weer en goede sfeer!

1 comment to De problemen bij de heenreis

  • Jessica

    Goed weer en goede sfeer om een prachtig avontuur te starten…Vanaf nu kan het enkel beter gaan!!
    Prettig kerstfeest
    xxx