Beknopte samenvatting

Omdat ik te horen kreeg dat er te veel tekst op de blog stond, hou ik het kort: in Wanaka hebben we wat langer dan voorzien moeten blijven omdat de bussen vol zaten. We hadden de bus nodig omdat 1) we te weinig tijd hadden, en 2) de wegen aan de Westkust zelfs enkele keren afgesloten waren. Er was namelijk te veel regen. Brr!

Wanaka was een rustigere (maar niet minder mooie) versie van Queenstown, dus het was niet erg om er enkele dagen te zijn. Buiten een akkefietje met een een half sneetje verbrande toast, één niet uit te zetten brandalarm, drie brandweerwagens, tien brandweerlui, een dertigtal geëvacueerden en 1100 dollar aan ontlopen boetes, hebben we niets memorabels in de jeugdherberg gedaan. (Liselotte verschaft u gaarne meer uitleg.)

De busreis van het deels zonnige Wanaka via de deels weggeregende Westkust naar het grotendeels zonnigere Richmond was lang, erg lang. We hadden een overnachting in Greymouth, dat zijn naam alle eer aandeed. De jeugdherberg, Global Village Backpackers, was wel hoogst origineel Afrikaans/Aziatisch ingericht. Een aanrader! Liselotte had nog wat fietspech: de schroef van haar zadelpen was gebroken, dus onze stop in Greymouth werd nuttig besteed aan het zoeken naar onvindbare moeren en bouten.

Eens in Richmond aangekomen, na verschillende honderden kilometers met de bus (geen aanrader voor wagenziekerds), fietsten we naar Motueka (in het donker). Van daaruit gingen we de dag erna met de fiets naar de watertaxi naar de zee naar Abel Tasman National Park. Maar daarover later meer, door Liselotte.

Bekijk alvast de foto’s (het vorige bericht), en het zal wel duidelijk worden: het was er prachtig. En eindelijk een dagje zon! :-)

2 comments to Beknopte samenvatting