Whale Watch Kaikoura

Plots begon de eens zo zachte zee woest te kolken en werd de hemel dreigend duister, als was hij 2 stops onderbelicht. Uit het niets en uit het alles tegelijk –want dat was het water nu– verschenen tien, twintig, dertig kolossale walvissen. Met krachtige fonteinen uit hun spuitgaten sloten ze een ondoordringbaar net rond ons. Het was duidelijk: deze giganten kwamen niet om te spelen. Ik begreep dat het leven van mijn medepassagiers van mij afhing, en als in slow-motion liep ik naar de eerste harpoen. Ik stond oog in oog met de overduidelijke aanvoerder van deze zeezoogdieren. Ik herkende een wederzijds gevoel van respect, van haat en liefde tegelijk. Mijn eerste schot trof meteen doel, en met zijn laatste levenskracht sloeg de Moby Dick in kwestie zijn staart tegen ons schip, waardoor ik met volle maag tegen de romp vloog.

En dat is dan meteen de enige correcte uitleg voor mijn eerste keer kotsen in die bijna drie decennia die ik bewust op deze aarde doorbreng.

4 comments to Whale Watch Kaikoura